Langkau ke kandungan utama

Catatan

Jadual Kursus Pengendalian Makanan & Suntikan Typhoid Putrajaya September 2016

Program Kursus Pengendalian Makanan & Suntikan Typhoid Putrajaya bagi September 2016 Assalamualaikum & Selamat sejahtera Tuan/Puan/Cikpuan yang dihormati, Sukacita di maklumkan bahawa pihak Al-Barakah Training Centre PLT telah menambah kekerapan sesi kursus di tempat kami dari 2 kali sebulan kepada 4 kali sebulan. Kursus WAJIB ini lazimnya diadakan pada setiap sabtu atau ahad setiap minggu. Sijil Pengendali Makanan Seperti yang termaktub di dalam akta kebersihan makanan 2009, setiap pengendali makanan wajib menghadiri kursus pengendalian makanan selama 3 jam dan memperolehi sijil kursus ini sebelum mengendalikan makanan. Kami merupakan Sekolah Latihan Pengendali Makanan yang diiktiraf Kementerian Kesihatan Malaysia untuk mengeluarkan Sijil Pengendali Makanan. Suntikan Typhoid Pengendali Makanan Di dalam akta Kebersihan Makanan 2009 juga, pengendali makanan wajib mendapatkan suntikan typhoid pengendali maka

Jadual Kursus Pengendalian Makanan & Suntikan Typhoid Shah Alam September 2016

Program Kursus Pengendalian Makanan & Suntikan Typhoid Shah alam bagi September 2016 Assalamualaikum & Selamat sejahtera Tuan/Puan/Cikpuan yang dihormati, Sukacita di maklumkan bahawa pihak Al-Barakah Training Centre PLT telah menambah kekerapan sesi kursus di tempat kami dari 2 kali sebulan kepada 4 kali sebulan. Kursus WAJIB ini lazimnya diadakan pada setiap sabtu atau ahad setiap minggu. Sijil Pengendali Makanan Seperti yang termaktub di dalam akta kebersihan makanan 2009, setiap pengendali makanan wajib menghadiri kursus pengendalian makanan selama 3 jam dan memperolehi sijil kursus ini sebelum mengendalikan makanan. Kami merupakan Sekolah Latihan Pengendali Makanan yang diiktiraf Kementerian Kesihatan Malaysia untuk mengeluarkan Sijil Pengendali Makanan. Suntikan Typhoid Pengendali Makanan Di dalam akta Kebersihan Makanan 2009 juga, pengendali makanan wajib mendapatkan suntikan typhoid pengendali makanan 3 t

Kursus Wajib Pengendali Makanan Di Shah Alam bersama Peserta Kursus Perangsang dan Baker's Boy

Pada 12 November 2014 jam 230-530ptg, Al Barakah FMC telah menganjurkan Kursus Asas Pengendali Makanan dan sutikan Typhoid dengan jayanya kepada 28 orang yang terdiri daripada 21 orang peserta kursus penyediaan cendol dan laksa serta 7 orang dari kilang pembuatan roti Baker's Boy Di seksyen 20, Shah Alam. PERANGSANG merupakan badan di bawah Kerajaan Selangor yang mengendalikan kursus bagi golongan belia untuk menggalakkan golongan belia menceburi bidang perniagaan. Peserta usahasama PERANGSANG dan Hijrah Training & Management pada sesi ini mengajar cara untuk berniaga Laksa dan Cendol secara terperinci dan komprehensif. Baker's boy pula merupakan syarikat pembuat roti yang bertaraf international yang telah bertapak di Arab saudi, UAE, Vietnam dan beberapa negara lagi. Al Barakah FMC sebagai penganjur dan En. Abdul Rahman sebagai tenaga pengajar yang ditauliahkan oleh KKM berbesar hati kerana dipilih untuk memberikan kursus asas pengendali makanan di Hijrah training

Kursus Asas Penegndali Makanan bersama Restoran Table Talk, TTDI

Pada 24 September 2014 jam 3-6ptg, al Barakah telah menganjurkan Kursus Asas Pengendali Makanan dengan jayanya kepada 10 orang staff Restoran Table Talk di Taman Tun Dr. Ismail. Table Talk merupakan restoran yang dimiliki oleh syarikat  Sweet Leisure Sdn Bhd  yang menghidangkan menu ala barat dalam suasana restoran yang berhawa dingin dan hiasan seperti berada di rumah.  Al Barakah FMC sebagai penganjur dan En. Abdul Rahman sebagai tenaga pengajar yang ditauliahkan oleh KKM berbesar hati kerana dipilih untuk menganjurkan kursus di Restoran Table Talk. Terima kasih diucapkan kepada warga Sweet Leisure Sdn Bhd. Al Barakah Food Management and Consultancy Merupakan Sekolah Latihan Pengendali Makanan yang berdaftar dengan Kementerian Kesihatan Malaysia untuk memberi kursus ini kepada semua pengendali makanan di Selangor, Kuala Lumpur Dan Putrajaya. Kursus Asas Pengendali Makanan di TTDI, Kuala Lumpur Kursus Asas Pengendali Makanan - Peserta mendengar dengan teliti

Kursus Pengendalian Makanan dan Suntikan Typhoid di Kota Damansara bersama Surga & Co, pada 29 Aug 2014

Pada 29 august 2014 jam 9-12, al Barakah telah menganjurkan Kursus Pengendalian Makanan & Suntikan Typhoid kepada 10 orang staff Surga & Co di kota damansara. Surga & Co merupakan syarikat yang di miliki oleh Pn. Rita yang mempunyai kepakaran dalam bidang Bakery. Al Barakah FMC sebagai penganjur dan En. Abdul Rahman sebagai cikgu yang ditauliahkan oleh KKM berbesar hati kerana dipilih untuk menganjurkan kursus di tempat Surga & Co. Terima kasih diucapkan kepada warga Surga & Co. Al Barakah Food Management and Consultancy Merupakan Sekolah Latihan Pengendali Makanan yang berdaftar dengan Kementerian Kesihatan Malaysia untuk memberi kursus ini kepada semua pengendali makanan di Selangor, Kuala Lumpur Dan Putrajaya. Kursus Pengendali Makanan di Kota Damansara bersama Surga & Co Kursus Pengendali Makanan di Kota Damansara bersama Surga & Co Kursus Pengendali Makanan di Kota Damansara bersama Surga & Co Setelah selesai k

Kursus Pengendali Makanan Di Putrajaya Bersama staff Fruitjuice

Al Barakah FMC telah menganjurkan Kursus Pengendalian MAkanan oleh KEmenterian Kesihatan Malaysia dengan jayanya di Kompleks Kejiranan Presint 8, Putrajaya dengan peserta dari syarikat Fruitjuice seramai 8 orang. Al barakah FMC selaku penganjur dan En. Abdul Rahman selaku cikgu yang ditauliahkan oleh KKM ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada syarikat Fruitjuice kerana memilih Albarakah FMC. Semoga ilmu yang dipelajari diamalkan dan dimanfaatkan agar kebersihan sentiasa menjadi keutamaan di premis dan kesihatan pelanggan terjamin. Al Barakah FMC merupakan Sekolah Latihan Pengendali Makanan yang berdaftar dengan Kementerian Kesihatan Malaysia yang menganjurkan Kursus Pengendalian makanan Di seluruh Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya.

Peniaga Bazaar Ramadhan 2014 wajib mengambil suntikan typhoid

Tidak lama lagi umat islam khususnya di Malaysia akan menyambut Bulan Ramadhan al-Mubarak 2014 yang penuh keberkatan. Pastinya apa yang sinonim dengan bulan ramadhan di sudut benak kita ialah BAZAAR RAMADHAN. Bulan inilah umat Islam di Malaysia khususnya menikmati juadah-juadah pelbagai rupa dan rasa, malah kadangkala menyebabkan tabiat makan kita lebih daripada biasa. Namun begitu, kita tidak boleh alpa dari mengamalkan pemakanan yang sihat dengan mempraktikkan makan semasa lapar, berhenti sebelum kenyang seperti mana Rasullullah ajarkan kepada kita. Ini kerana jika kita lihat kembali, kebanyakan penyakit pada hari ini berpunca daripada makanan. Mahu menjamu selera itu boleh tetapi berpada-padalah. Kepada para peniaga anda diingatkan supaya mengambil suntikan Vaksin Typhim di klinik kerajaan atau swasta. Ini untuk mengelakkan jangkitan Typhoid lebih-lebih lagi daripada pengendali makanan kepada pelanggan. Anda cuma perlu mengambil vaksin sekali dalam masa 3 tahun. Vak