Pada 12 November 2014 jam 230-530ptg, Al Barakah FMC telah menganjurkan
Kursus Asas Pengendali Makanan dan sutikan Typhoid dengan jayanya kepada 28 orang yang terdiri daripada 21 orang peserta kursus penyediaan cendol dan laksa serta 7 orang dari kilang pembuatan roti Baker's Boy Di seksyen 20, Shah Alam.
PERANGSANG merupakan badan di bawah Kerajaan Selangor yang mengendalikan kursus bagi golongan belia untuk menggalakkan golongan belia menceburi bidang perniagaan. Peserta usahasama PERANGSANG dan Hijrah Training & Management pada sesi ini mengajar cara untuk berniaga Laksa dan Cendol secara terperinci dan komprehensif. Baker's boy pula merupakan syarikat pembuat roti yang bertaraf international yang telah bertapak di Arab saudi, UAE, Vietnam dan beberapa negara lagi.
Al Barakah FMC sebagai penganjur dan En. Abdul Rahman sebagai tenaga pengajar yang ditauliahkan oleh KKM berbesar hati kerana dipilih untuk memberikan kursus asas pengendali makanan di Hijrah training bersama peserta kursus PERANGSANG
Terima kasih diucapkan kepada Hijrah Training & Management
Al Barakah Food Management and Consultancy Merupakan Sekolah Latihan Pengendali Makanan yang berdaftar dengan Kementerian Kesihatan Malaysia untuk memberi kursus ini kepada semua pengendali makanan di Selangor, Kuala Lumpur Dan Putrajaya.
|
Kursus Asas Pengendali Makanan, Shah Alam - Peserta menjawab soalan sebelum kursus dimulakan |
|
Kursus Asas Pengendali Makanan, Shah Alam |
|
Kursus Asas Pengendali Makanan, Shah Alam - Cikgu rahman yang kelihatan segak sentiasa |
|
Kursus Asas Pengendali Makanan, Shah Alam - Peserta dari umur 20 tahun sehingga umur 65 tahun |
|
Kursus Asas Pengendali Makanan, Shah Alam - Pemberian sijil |
|
Kursus Asas Pengendali Makanan, Shah Alam - Pemberian sijil |
|
Kursus Asas Pengendali Makanan, Shah Alam - Pemberian Sijil |
Ulasan
Catat Ulasan