Langkau ke kandungan utama

Jadual Kursus Pengendalian Makanan & Suntikan Typhoid Shah Alam September 2016

Program Kursus Pengendalian Makanan & Suntikan Typhoid Shah alam bagi September 2016




Assalamualaikum & Selamat sejahtera Tuan/Puan/Cikpuan yang dihormati,

Sukacita di maklumkan bahawa pihak Al-Barakah Training Centre PLT telah menambah kekerapan sesi kursus di tempat kami dari 2 kali sebulan kepada 4 kali sebulan.

Kursus WAJIB ini lazimnya diadakan pada setiap sabtu atau ahad setiap minggu.

Sijil Pengendali Makanan


Seperti yang termaktub di dalam akta kebersihan makanan 2009, setiap pengendali makanan wajib menghadiri kursus pengendalian makanan selama 3 jam dan memperolehi sijil kursus ini sebelum mengendalikan makanan.

Kami merupakan Sekolah Latihan Pengendali Makanan yang diiktiraf Kementerian Kesihatan Malaysia untuk mengeluarkan Sijil Pengendali Makanan.

Suntikan Typhoid Pengendali Makanan


Di dalam akta Kebersihan Makanan 2009 juga, pengendali makanan wajib mendapatkan suntikan typhoid pengendali makanan 3 tahun sekali.

Kami di al-barakah, ada menyediakan perkhidmatan ini bagi memudahkan Tuan/Puan/Cikpuan untuk mendapatkan suntikan ini.

Jadual Kursus Pengendalian Makanan & Suntikan Typhoid Shah Alam September 2016


Bagi bulan september, jadual kursus pengendalian makanan & Suntikan typhoid adalah seperti berikut:

  • 4 September 2016 - Trainer Cikpuan Azrin Zawiyah 
  • 10 September 2016 - Trainer Tuan Saiful Abd Rahman
  • 24 September 2016 - Trainer Mohd Sham Bin Zakaria
Nota: Jumlah Peserta maksima adalah seramai 25org sahaja.

Sekiranya perlu jadual yang lebih detail dan jadual bulan akan datang, sila lawati link dibawah: 


Pendaftaran kursus juga perlu dibuat di link yang diberikan diatas.

Yuran Kebijaksanaan


Yuran bagi kursus pengendalian makanan adalah RM50+RM10(Cas administrasi) seorang

Bayaran bagi suntikan Typhoid adalah RM60 seorang

Sijil Kursus dan surat pengesahan doktor akan diberikan serta-merta selepas kursus.

Pertanyaan lanjut atau anda mempunyai kumpulan minima 7 orang?





Tuan/Puan/Cikpuan ada pekerja lebih dari 7 orang?

Biar kami mudahkan lagi urusan anda.

Biar kami yang datang ke tempat (Premis/Pejabat/Kilang/Hotel) anda

Tidak perlu susah-susah datang ke tempat kami 3-4 kereta.

Kami akan mengendalikan kursus In-House di tempat anda. anda hanya sediakan tempat dan pastikan semua pekerja siap sedia untuk dengar ceramah Kursus Pengendali Makanan

Hubungi:

  • Cikpuan Fatin - 017-680 1727 (Call / Whatsapp / SMS)
  • Tuan Abdul -  013-319 4447 (Call / Whatsapp / SMS)
  • Email : frontdesk[at]al-barakah.com.my

Sekian Terima kasih



Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Kepentingan Kursus Pengendalian Makanan

  Kursus ini hanya 3 Jam yang membentangkan elemen-elemen keselamatan makanan dan bayaran hanya RM50, tetapi ramai usahawan tidak faham kepentingan kursus pengendalian makanan ini. Kursus Pengendalian Makanan adalah merupakan kursus yang di programkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) di bawah Bahagian Kualiti dan Keselamatan Makanan (BKKM) sejak tahun 1985. Sejak tahun 2020, Kementerian Kesihatan Malaysia membenarkan Kursus Pengendalian Makanan memandangkan pandemik COVID19 dan tiada kebenaran untuk kursus secara kelas fizikal. Objektif kursus ini adalah untuk memberi pendedahan akan kepentingan mengendalikan makanan dengan selamat agar kelelamatan makanan dapat di jaga dan akhirnya pelanggan tidak mendapat mudharat akibat dari cara pengendalian makanan yang tidak bersih. Apa Itu Kursus Pengendalian Makanan? Kursus Pengendalian Makanan ini adalah kursus yang dibuat khas kepada pengendali makanan di seluruh Malaysia. Siapa pengendali makanan yang di maksudkan oleh KKM ni? Pen

Kursus Kesedaran Halal / Halal Awareness Traininig 2022

  Kursus Kesedaran Halal : Halal Good Practice (HGP) Latarbelakang Seperti yang di nyatakan dalam Prosedur Manual untuk Persijilan Halal Malaysia 2020 (Domestik) di mana pihak pengurusan syarikat yang di iktiraf halal WAJIB memastikan setiap pekerja menerima latihan berkaitan halal seperti Halal Awareness Training / latihan kesedaran halal Kursus latihan ini memberi pendedahan kepada peserta konsep asas Halal & Toyyib serta amalan yang baik untuk di praktikkan semasa mengendali pemperosesan makanan dalam mengekalkan integriti halal di dalam sesebuah organisasi. Hasil Pembelajaran Objektif Latihan: Memahami dan meningkatkan kesedaran kakitangan syarikat mengenai prinsip utama Halal dan Haram Memupuk nilai tanggungjawab kakitangan syarikat untuk menjaga etika dan disiplin dalam pematuhan kepada piawaian halal. Kakitangan syarikat akan memahami punca kepada pembatalan dan penarikan balik sijil oleh JAKIM Kakitangan syarikat akan memahami aspek-aspek amalan pengendalia

Suntikan Typhoid pengendali makanan

Suntikan Typhoid Suntikan Typhoid Al Barakah Food Management berusaha untuk memudahkan pengusaha restoran untuk mendapatkan suntikan TY2 atau Suntikan Typhoid yang diwajibkan kepada semua pengedali makanan. Oleh itu kami telah mengenalpasti klinik-klinik yang sanggup membantu kami untuk memberi suntikan Typhoid kepada staff-staff restoran di restoran mereka. Ini bermakna mereka tidak perlu datang ke klinik untuk mendapatkan suntikan Typhoid Kadar bayaran yang dikenakan bagi suntikan typhoid adalah seperti berikut :  1) RM 60/org bagi suntikan 5 orang (minima) * Doktor akan hadir di tempat anda* Surat pengesahan akan diberikan setelah suntikan. Sekiranya perlu kad suntikan, bayaran tambahan RM2 dikenakan dan wajib sediakan gambar ukuran passport. Perlu diingatkan bahawa Kad suntikan adalah optional sahaja kerana surat pengesahan doktor sudah memadai. suntikan sah selama 3 tahun. Oleh itu sila pastikan anda sediakan 1 KEPING GAMBAR UKURAN PASSPORT untuk kad sunt