Langkau ke kandungan utama

Catatan

Kursus Pengendalian Makanan di Al Barakah FMC

Terima kepada En. Pouzan dari pengusaha kantin Sekolah Menengah shahbandar, Kelang kerana mengikuti kursus ini beserta 10 peserta yang lain pada 18 Januari 2014. Kami berharap ilmu yang dipelajari dipraktikkan sebaik mungkin di kantin sekolah kelak. Terdapat begitu banyak kes keracunan makanan di kantin sekolah yang mungkin salah satu dari sebab adalah kekurangan ilmu dalam kendalian makanan. Ini adalah kerana mengikut pengalaman Albarakah FMC, jarang sekali peserta daripada pengusaha dan pekerja kantin sekolah sedangkan kantin sekolah merupakan tempat kritikal kerana makanan itu dijamu kepada anak-anak sekolah yang antibodinya masih lemah. Mudahan selepas ini lebih ramai dari peserta kursus dari golongan pengusaha kantin dapat menghadiri kursus Kendalian Makanan. Kursus Pengendalian Makanan di Albarakah FMC : Sesi menjawab soalan PRA Kursus Pengendalian Makanan di Albarakah FMC : Penyampaian sijil oleh Cikgu abd. Rahman Kursus Pengendalian Makanan di Albarakah F

Kursus Kendalian Makanan di ISland BBQ Steamboat Shah Alam.

Kursus kendalian makanan anjuran Albarakah FMC dan Kementerian Kesihatan Malaysia telah berlangsung dengan jayanya di Island BBQ Steamboat pada 6 Januari 2014 pada 7.00-10.00 Mlm. Peserta seramai 17 orang telah menghadiri Kursus Kendalian Makanan ini dengan jayanya. Mudah-mudahan ilmu yang diberi oleh cikgu Abdul Rahman (tenaga pengajar KKM) dimanfaatkan sepenuhnya. Albarakah selaku penganjur kepada kursus ini ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada Pengusaha restora Island BBQ steamboat iaitu Pn. Farida Abdul Rahman serta suami untuk hidangan yang luar biasa disediakan kepada pihak penganjur. Kepada yang ingin menikmati hidangan steamboat dengan suasana desa, sila buat tempahan anda di Island BBQ Steamboat Lot 3370, Jalan Kemboja, Seksyen U5 (Kg Melayu Subang), 40150 Shah Alam, Selangor    GPS: N03 09.746′  E101 31.765′ HARGA; Dewasa – RM21.90 nett/pax Kanak2 – RM9.90 nett/pax (6-12 tahun) Bawah 5 tahun PERCUMA (untuk tempahan/pertanyaan: 01263380187)

Kursus Kendalian Makanan Anjuran Albarakah FMC Pada 21 Disember 2013

Albarakah FMC ingin mengucapkan terima kasih dan selamat maju jaya bagi peserta kursus kendalian makanan yang dianjurkan pada 21 Disember 2013 di ruang seminar Albarakah FMC. Peserta kursus seramai 10 orang dari 3 pengusaha makanan yang berlainan.  Salah seorang peserta  tersebut pernah mengikuti kursus kendalian makanan sebelum ini mengatakan bahawa kursus anjuran Albarakah FMC adalah lain daripada yang lain kerana bahan yang di berikan lebih baharu dan tidak membosankan. Semoga ilmu yang dipelajari dapat dimanfaatkan sepenuhnya! Kursus Kendalian Makanan Hala @ Bilik Seminar Albarakah : Ceramah oleh Tuan Rahman Kursus Kendalian Makanan Hala @ Bilik Seminar Albarakah : pemberian sijil Kursus Kendalian Makanan Hala @ Bilik Seminar Albarakah : pemberian sijil kepada Hj Johari Pemilik kilang Biskut Kursus Kendalian Makanan Hala @ Bilik Seminar Albarakah : pemberian sijil kepada Pn. Nora yang sangat berpuas hati dengan kursus anjuran Albarakah Kursu

Kursus Pengendalian Makanan Kementerian Kesihatan Malaysia Anjuran Al Barakah FMC di Medan Selera Oasis 9, Shah Alam

Pihak Al barakah ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada Restoran Nasi Ayam di Medan selera Oasis 9 kerana menyediakan tempat bagi menjalankan kursus pengendalian makanan yang diwajibkan oleh Kementerian kesihatan Malaysia. Kursus berlangsung dengan jayanya pada 14/12/2013 selama 3 jam dan dihadiri seramai 15 orang peserta. Kursus Kendalian Makanan Halal @ Medan Selera Oasis 9 : Tuan Rahman Memberi ceramah Kursus Kendalian Makanan Halal @ Medan Selera Oasis 9 : Peserta Syria dari gerai Makanan Arab Kursus Kendalian Makanan Halal @ Medan Selera Oasis 9 : Pelajar terbaik Kursus Kendalian Makanan Halal @ Medan Selera Oasis 9 : Pemberian sijil Kursus Kendalian Makanan Halal @ Medan Selera Oasis 9 : Pemberian sijil Kepada Tuan Zin Kursus Kendalian Makanan Hala @ Medan Selera Oasis 9 : Peserta berumur 56 tahun. Umur bukan penghalang. Kursus Kendalian Makanan Hala @ Medan Selera Oasis 9 : Pemberian sijil Kepada peserta

Kursus Pengendalian Makanan Kementerian Kesihatan Malaysia Anjuran Al Barakah FMC di Mr. Steak House Sec. 13, Shah Alam

Pihak Al barakah ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada Mr. Steak House kerana menyediakan tempat bagi menjalankan kursus pengendalian makanan yang diwajibkan oleh Kementerian kesihatan Malaysia. Kursus berlangsung dengan jayanya pada 22/11/2013 selama 3 jam dan dihadiri seramai 17 orang peserta. Kursus Pengendalian Makanan @ Mr. Steak House Sec. 13 : Pemberian Sijil Kursus Pengendalian Makanan  @ Mr. Steak House Sec. 13 : Pemberian Sijil 2 Kursus Pengendalian Makanan  @ Mr. Steak House Sec. 13 : Pemberian Sijil 3 Kursus Pengendalian Makanan  @ Mr. Steak House Sec. 13 : Pemberian Sijil 4 Kursus Pengendalian Makanan  @ Mr. Steak House Sec. 13 : Bergambar setelah selesai kursus bersama Penceramah Kursus Pengendalian Makanan @ Mr. Steak House Sec. 13 : Bergambar setelah selesai kursus bersama Penceramah 1 Kursus Pengendalian Makanan @ Mr. Steak House Sec. 13 : Bergambar setelah selesai kursus bersama Penceramah 2

Pameran Al Barakah Halal Consultant Di Program Chefmanship Anjuran MBSA dan Unilever Food Solutions

Pada 10 Disember 2013, Al barakah dijemput untuk turut mengambil bahagian dalam mengetengahkan servis kami iaitu perunding pensijilan halal JAKIM . Ini adalah kerana jemputan yang hadir adalah pengusaha-pengusaha restoran di sekitar Shah alam. Ini memberi pendedahan kepada mereka dalam isu halal serta kebersihan premis makanan.Menurut MBSA, tujuan program tersebut adalah untuk : Pendidikan pengurusan pengendalian makanan dan minuman Program kerjasama usahawan berjaya Keterampilan diri semasa penyediaan makanan kebersihan premis makanan dan minuman Hasil yang diperolehi di program setengah hari itu begitu memuaskan kerana pihak Al barakah dapat memberi penerangan mengenai Pensijilan Halal Malaysia kepada mereka yang singgah di Kiosk kami. Ternyata pengetahuan tentang permohonan pensijilan halal JAKIM masih tidak diketahui ramai. Sekitar perasmian majlis Kiosk Al Barakah food Management & Consultancy Kaunter Pendaftaran peserta Dewan Auditorium MBSA pe