Terima kepada En. Pouzan dari pengusaha kantin Sekolah Menengah shahbandar, Kelang kerana mengikuti kursus ini beserta 10 peserta yang lain pada 18 Januari 2014. Kami berharap ilmu yang dipelajari dipraktikkan sebaik mungkin di kantin sekolah kelak.
Terdapat begitu banyak kes keracunan makanan di kantin sekolah yang mungkin salah satu dari sebab adalah kekurangan ilmu dalam kendalian makanan. Ini adalah kerana mengikut pengalaman Albarakah FMC, jarang sekali peserta daripada pengusaha dan pekerja kantin sekolah sedangkan kantin sekolah merupakan tempat kritikal kerana makanan itu dijamu kepada anak-anak sekolah yang antibodinya masih lemah.
Mudahan selepas ini lebih ramai dari peserta kursus dari golongan pengusaha kantin dapat menghadiri kursus Kendalian Makanan.
|
Kursus Pengendalian Makanan di Albarakah FMC : Sesi menjawab soalan PRA |
|
Kursus Pengendalian Makanan di Albarakah FMC : Penyampaian sijil oleh Cikgu abd. Rahman
|
|
|
Kursus Pengendalian Makanan di Albarakah FMC : Sesi penyampaian sijil kepada en. Pouzan
|
|
Ulasan
Catat Ulasan