Langkau ke kandungan utama

Catatan

Kursus Pengendalian Makanan Ipoh, Perak Februari 2019

Salam sejahtera kepada pelanggan kami yang dihargai, Pendaftaran Kursus Pengendalian Makanan di Ipoh Perak telah dibuka. Terhad kepada 30 peserta sahaja. Pendaftaran adalah dilakukan seperti biasa iaitu dengan pendaftaran atas-talian (online) Terima kasih diatas sokongan murni anda. Sekian, Team Al Barakah

Kursus Asas Halal & Toyyib Siri-9 (Januari 2019)

   Kursus Asas Halal & Toyyib Januari 2019 (HRDF Claimable) Industri halal di Malaysia mula diperkenalkan secara serius apabila penggunaan logo halal Malaysia diseragamkan dibawah Jabatan Kemajuan Islam Malaysia ( JAKIM ) dan termasuk di dalam Akta Perihal Dagangan Halal 2011. Namun begitu, tiada kursus halal atau latihan dan penerangan yang meluas tentang  Pensijilan Halal Malaysia (PHM) berkenaan kepentingan halal, cara memohon dan perkara-perkara lain yang berkaitan. Kami dari  Al Barakah Training Solution  berusaha agar maklumat dan ilmu berkaitan industri halal dapat disebarluaskan ke semua negeri di Malaysia bermula dengan negeri Selangor dan yang berdekatan. Kursus Asas Halal & Toyyib merupakan antara syarat yang wajib dilaksanakan seperti yang terkandung di dalam Prosedur Permohonan Pensijilan Halal Malaysia. Pada  Kursus Asas Halal & Toyyib Siri-9  ini, kami akan menjelaskan tentang pembaharuan dan syarat-syarat baharu yang di

Kursus Pengendalian Makanan Jadual bagi Januari 2019

MOH Compulsory Food Handler Course Schedule for January 2019 Dear Human Resource Manager, I'm Mr Saiful, your trusted training consultant. Recent updates: We are now certified as HRDF (PSMB) Training Provider. Change in Kuala Lumpur Training location from wangsa maju to Jalan Gurney. This is our training schedule (Our Centre) for January 2019 for your reference. For In-House Training, please email sales@al-barakah.com.my and request for quotation. DATE DAY TIME LOCATION 9-JAN WEDNESDAY 09.30 AM ~ 12.30PM SHAH ALAM 12-JAN SATURDAY 09.00 AM ~ 12.00PM SHAH ALAM 12-JAN SATURDAY 09.00 AM ~ 12.00PM PUTRAJAYA 15-JAN TUESDAY 10.00 AM ~ 13.00PM K. LUMPUR 16-JAN WEDNESDAY 09.30 AM ~ 12.30PM SHAH ALAM 19-JAN SATURDAY 09.00 AM ~ 12.00PM PUTRAJAYA 19-JAN SATURDAY 09.00 AM ~ 12.00PM SHAH ALAM 23-JAN WEDNESDAY 09.30 AM ~ 12.30PM SHAH ALAM 24-JAN THURSDAY BASIC HALAL COURSE 09.00 AM ~ 17.00PM

Jadual Kursus Pengendalian Makanan & suntikan Typhoid Putrajaya dan Selangor November 2018

Salam sejahtera dari Al-Barakah, Berikut adalah Jadual Kursus Latihan Pengendali Makanan pada bulan November 2018 untuk rujukan pihak Tuan/Puan: TARIKH HARI MASA LOKASI 3-Nov SATURDAY 09.00 AM ~ 12.00PM PUTRAJAYA 7-Nov WEDNESDAY 09.30 AM ~ 12.30PM SHAH ALAM 10-Nov SATURDAY 09.00 AM ~ 12.00PM PUTRAJAYA 10-Nov SATURDAY 09.00 AM ~ 12.00PM SHAH ALAM 14-Nov WEDNESDAY 09.30 AM ~ 12.30PM SHAH ALAM 17-Nov SATURDAY 09.00 AM ~ 12.00PM PUTRAJAYA 17-Nov SATURDAY 09.00 AM ~ 12.00PM SHAH ALAM 21-Nov WEDNESDAY 09.30 AM ~ 12.30PM SHAH ALAM 24-Nov SATURDAY 09.00 AM ~ 12.00PM PUTRAJAYA 24-Nov SATURDAY 09.00 AM ~ 12.00PM SHAH ALAM 27-Nov TUESDAY 10.00 AM ~ 13.00PM K. LUMPUR 28-Nov WEDNESDAY 09.30 AM ~ 12.30PM SHAH ALAM   Sekiranya pihak Tuan/Puan mempunyai sebarang pertanyaan, sila hubungi kami di talian  017-3284947  @  017-6479247  atau email kepada sales@al-barakah.com.my .  Pusat Latihan Al-Barakah juga turut men

Kursus Asas Halal & Toyyib Siri-7

Industri halal di Malaysia mula diperkenalkan secara serius apabila penggunaan logo halal Malaysia diseragamkan dibawah Jabatan Kemajuan Islam Malaysia ( JAKIM ) dan termasuk di dalam Akta Perihal Dagangan Halal 2011. Namun begitu, tiada kursus halal atau latihan dan penerangan yang meluas tentang  Pensijilan Halal Malaysia (PHM) berkenaan kepentingan halal, cara memohon dan perkara-perkara lain yang berkaitan. Kami dari  Al-Barakah Training Centre PLT  berusaha agar maklumat dan ilmu berkaitan industri halal dapat disebarluaskan ke semua negeri di Malaysia bermula dengan negeri Selangor dan yang berdekatan. Kursus Asas Halal & Toyyib merupakan antara syarat yang wajib dilaksanakan seperti yang terkandung di dalam Prosedur Permohonan Pensijilan Halal Malaysia. Pada  Kursus Asas Halal & Toyyib Siri-7  ini, kami akan menjelaskan tentang pembaharuan dan syarat-syarat baharu yang diperkenalkan oleh pihak Hab Halal Jakim. Kepentingan Kursus Halal &

Jadual Kursus Pengendalian Makanan & suntikan Typhoid Putrajaya dan Selangor September 2018

Salam sejahtera dari Al-Barakah, Berikut adalah Jadual Kursus Latihan Pengendali Makanan pada bulan September 2018 untuk rujukan pihak Tuan/Puan:     Sekiranya pihak Tuan/Puan mempunyai sebarang pertanyaan, sila hubungi kami di talian  017-3284947  @  017-6479247  atau email kepada  frontdesk@al-barakah.com.my .  Pusat Latihan Al-Barakah juga turut menawarkan ' In house Training'  untuk Kursus Latihan Pengendali Makanan dan Kursus Asas Halal. Sila hubungi kami untuk maklumat lanjut. Terima Kasih. Al-Barakah Team

Perutusan Hari Raya Aidilfitri 1439H Al-Barakah

AIDILFITRI  mengingatkan kita untuk kembali kepada fitrah yang suci sebagai manusia yang berada di alam yang fana ini sebagai hamba Allah. Ramadhan telah pergi dan membuka peluang untuk kita muhasabah diri dan mempupuk kekuatan untuk kita memiliki  hablummin Allah  (hubungan dengan Allah) dan  hablummina an-nas  (hubungan dengan manusia). Setelah sebulan berpuasa menahan lapar dan dahaga, juga dipenuhi dengan ibadah di malam hari maka tibalah satu Syawal yang menjadi hari untuk kita mengungkapkan rasa syukur dan puji-pujian kepada Allah S.W.T. Kesatuan hati dan kesatuan amal yang dimiliki oleh majoriti masyarakat Malaysia itu adalah satu petanda yang baik bahawa kita mahukan perubahan yang lebih baik untuk tanah air tercinta kita, Malaysia ini. Di sini juga, saya Abdul Fazmin selaku pengarah syarikat mewakili Team Al-Barakah Group Tuan Saiful Rahman, Puan Fatin Nur Izzati, Cik Najiha & seluruh Tenaga Pengajar Al-Barakah Training Centre PLT ingin mengambil kesempatan i