Langkau ke kandungan utama

Jadual Kursus Pengendalian Makanan Selangor September 2017

Assalamualaikum WBT Dato'/Datin/Tuan/Puan, 

Kami dari syarikat Al-Barakah adalah merupakan syarikat yang ditubuhkan dari 2009 ada menawarkan perkhidmatan berikut: 

1) Kursus pengendalian Makanan (Lesen SLPM dari Kementerian Kesihatan Malaysia) 
2) Suntikan Typhoid 

Jadual kami bagi September 2017 di Shah Alam adalah seperti berikut: 

- 9 September 2017 ( Jam 0900 - 1200 Tgh Hr ) 
- 16 September 2017 ( Jam 0900 - 1200 Tgh Hr ) 
- 23 September 2017 ( Jam 0900 - 1200 Tgh Hr ) 
- 30 September 2017 ( Jam 0900 - 1200 Tgh Hr ) 

Kursus ini adalah khusus kepada pengendali makanan yang terdiri daripada: 
1) Pekerja kilang makanan&minuman 
2) Pekerja restoran 
3) Pekerja Hotel 
4) Pekerja Cafe 
5) Pekerja Medan Selera/kiosk 
6) Guru tadika/Taska/Pusat Jagaan 
7) Pelatih PLKN 
8) Peniaga Food Truck/Penjaja/Pasar Malam 
9) Pasaraya 
10) Bakeri/roti/kek 
11) Kantin Sekolah/Asrama/Kilang/IPTA/IPTS 
12) Katering 
13) Dapur Hospital 

Tidak ketinggalan juga bagi kategori dibawah ini walaupun ia tidak diwajibkan, namun program ini sangat memberi manfaat kepada Majikan/Pelanggan: 

1) Homemade food busines 
2) Pembantu rumah/ Orang Gaji yang memasak di rumah 
3) Isteri yang memasak di rumah 
4) Pekerja kedai runcit di mana kedainya ada menyediakan makanan Tidak berbungkus 
5) Pelajar bidang Makanan 
6) Orang awam yang saja-saja ingin menghadiri Kursus 

Semoga kami dapat memberi manfaat kepada anda, 

Sekian, 

Cikpuan Fatin 

017 328 4947 (Whatsapp Aktif) 


Admin 
Al-Barakah Training Centre PLT 
''Pusat Latihan efisien & Dipercayai'' 

www.al-barakah.com.my 

''Ke-arah Wawasan 2020, Meningkatkan Kualiti Kebersihan Makanan''

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Kepentingan Kursus Pengendalian Makanan

  Kursus ini hanya 3 Jam yang membentangkan elemen-elemen keselamatan makanan dan bayaran hanya RM50, tetapi ramai usahawan tidak faham kepentingan kursus pengendalian makanan ini. Kursus Pengendalian Makanan adalah merupakan kursus yang di programkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) di bawah Bahagian Kualiti dan Keselamatan Makanan (BKKM) sejak tahun 1985. Sejak tahun 2020, Kementerian Kesihatan Malaysia membenarkan Kursus Pengendalian Makanan memandangkan pandemik COVID19 dan tiada kebenaran untuk kursus secara kelas fizikal. Objektif kursus ini adalah untuk memberi pendedahan akan kepentingan mengendalikan makanan dengan selamat agar kelelamatan makanan dapat di jaga dan akhirnya pelanggan tidak mendapat mudharat akibat dari cara pengendalian makanan yang tidak bersih. Apa Itu Kursus Pengendalian Makanan? Kursus Pengendalian Makanan ini adalah kursus yang dibuat khas kepada pengendali makanan di seluruh Malaysia. Siapa pengendali makanan yang di maksudkan oleh KKM ni?...

Suntikan Typhoid pengendali makanan

Suntikan Typhoid Suntikan Typhoid Al Barakah Food Management berusaha untuk memudahkan pengusaha restoran untuk mendapatkan suntikan TY2 atau Suntikan Typhoid yang diwajibkan kepada semua pengedali makanan. Oleh itu kami telah mengenalpasti klinik-klinik yang sanggup membantu kami untuk memberi suntikan Typhoid kepada staff-staff restoran di restoran mereka. Ini bermakna mereka tidak perlu datang ke klinik untuk mendapatkan suntikan Typhoid Kadar bayaran yang dikenakan bagi suntikan typhoid adalah seperti berikut :  1) RM 60/org bagi suntikan 5 orang (minima) * Doktor akan hadir di tempat anda* Surat pengesahan akan diberikan setelah suntikan. Sekiranya perlu kad suntikan, bayaran tambahan RM2 dikenakan dan wajib sediakan gambar ukuran passport. Perlu diingatkan bahawa Kad suntikan adalah optional sahaja kerana surat pengesahan doktor sudah memadai. suntikan sah selama 3 tahun. Oleh itu sila pastikan anda sediakan 1 KEPING GAMBAR UKURAN PASSPORT untuk kad ...

Comprehensive Awareness & Refresher Training (Halal and Food Safety)

  Latihan Kesedaran & Penyegaran Komprehensif Halal dan keselamatan Makanan. Latarbelakang Kakitangan syarikat memainkan perana yang penting dalam memperoses dan menghasilkan kualiti makanan yang terbaik mengikut garis panduan sistem keselamatan makanan & Halal. Pengurusan syarikat bertanggungjawab dalam memberikan latihan yang sewajarnya agar kakitangan syarikat tahu dan mahir mengendalikan produk makanan berdasarkan garis panduan yang telah di tetapkan. Program Comprehensive Awareness & Refresher Training yang di jalankan selama 1 hari ini di tujukan kepada kakitangan syarikat yang di olah agar merangkumi keseluruhan aspek-aspek yang berkaitan dengan Halal & Keselamatan makanan seperti:   Halal Assurance Management System FSSC 22000 HACCP GMP Allergen Penyakit berjangkit Hasil Pembelajaran Meningkatkan tahap pemahaman mengenai kepentingan keselamatan makanan & Halal. Meningkatkan tahap pemahaman berkaitan Critical-Control-Point (CCP) Memaham...