Langkau ke kandungan utama

Kursus Pengendalian Makanan Jadual bagi Januari 2019



MOH Compulsory Food Handler Course Schedule for January 2019

Dear Human Resource Manager,

I'm Mr Saiful, your trusted training consultant.

Recent updates:
  • We are now certified as HRDF (PSMB) Training Provider.
  • Change in Kuala Lumpur Training location from wangsa maju to Jalan Gurney.
This is our training schedule (Our Centre) for January 2019 for your reference.

For In-House Training, please email sales@al-barakah.com.my and request for quotation.
DATE DAY TIME LOCATION
9-JAN WEDNESDAY 09.30 AM ~ 12.30PM SHAH ALAM
12-JAN SATURDAY 09.00 AM ~ 12.00PM SHAH ALAM
12-JAN SATURDAY 09.00 AM ~ 12.00PM PUTRAJAYA
15-JAN TUESDAY 10.00 AM ~ 13.00PM K. LUMPUR
16-JAN WEDNESDAY 09.30 AM ~ 12.30PM SHAH ALAM
19-JAN SATURDAY 09.00 AM ~ 12.00PM PUTRAJAYA
19-JAN SATURDAY 09.00 AM ~ 12.00PM SHAH ALAM
23-JAN WEDNESDAY 09.30 AM ~ 12.30PM SHAH ALAM
24-JAN THURSDAY
BASIC HALAL COURSE
09.00 AM ~ 17.00PM
SHAH ALAM
26-JAN SATURDAY 09.00 AM ~ 12.00PM SHAH ALAM
26-JAN SATURDAY 09.00 AM ~ 12.00PM PUTRAJAYA
23-JAN SATURDAY 09.00 AM ~ 12.00PM SHAH ALAM
30-JAN WEDNESDAY 09.30 AM ~ 12.30PM SHAH ALAM
31-JAN THURSDAY 10.00 AM ~ 13.00PM K. LUMPUR




Warmest Regards,

Mr. Saiful Abd Rahman

Training Consultant | COO
MOH Certified Food Handler Trainer
HRDF TTT Trainer
Executive Halal Certified by Halal Profesional Board (HPB)

p/s: If your company is halal certified, do check out JAKIM MPPHM 2019 on their official website. This is Maaaaajor updates and you need to be ready before it goes official in April (expected)

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Kepentingan Kursus Pengendalian Makanan

  Kursus ini hanya 3 Jam yang membentangkan elemen-elemen keselamatan makanan dan bayaran hanya RM50, tetapi ramai usahawan tidak faham kepentingan kursus pengendalian makanan ini. Kursus Pengendalian Makanan adalah merupakan kursus yang di programkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) di bawah Bahagian Kualiti dan Keselamatan Makanan (BKKM) sejak tahun 1985. Sejak tahun 2020, Kementerian Kesihatan Malaysia membenarkan Kursus Pengendalian Makanan memandangkan pandemik COVID19 dan tiada kebenaran untuk kursus secara kelas fizikal. Objektif kursus ini adalah untuk memberi pendedahan akan kepentingan mengendalikan makanan dengan selamat agar kelelamatan makanan dapat di jaga dan akhirnya pelanggan tidak mendapat mudharat akibat dari cara pengendalian makanan yang tidak bersih. Apa Itu Kursus Pengendalian Makanan? Kursus Pengendalian Makanan ini adalah kursus yang dibuat khas kepada pengendali makanan di seluruh Malaysia. Siapa pengendali makanan yang di maksudkan oleh KKM ni?...

Suntikan Typhoid pengendali makanan

Suntikan Typhoid Suntikan Typhoid Al Barakah Food Management berusaha untuk memudahkan pengusaha restoran untuk mendapatkan suntikan TY2 atau Suntikan Typhoid yang diwajibkan kepada semua pengedali makanan. Oleh itu kami telah mengenalpasti klinik-klinik yang sanggup membantu kami untuk memberi suntikan Typhoid kepada staff-staff restoran di restoran mereka. Ini bermakna mereka tidak perlu datang ke klinik untuk mendapatkan suntikan Typhoid Kadar bayaran yang dikenakan bagi suntikan typhoid adalah seperti berikut :  1) RM 60/org bagi suntikan 5 orang (minima) * Doktor akan hadir di tempat anda* Surat pengesahan akan diberikan setelah suntikan. Sekiranya perlu kad suntikan, bayaran tambahan RM2 dikenakan dan wajib sediakan gambar ukuran passport. Perlu diingatkan bahawa Kad suntikan adalah optional sahaja kerana surat pengesahan doktor sudah memadai. suntikan sah selama 3 tahun. Oleh itu sila pastikan anda sediakan 1 KEPING GAMBAR UKURAN PASSPORT untuk kad ...

Comprehensive Awareness & Refresher Training (Halal and Food Safety)

  Latihan Kesedaran & Penyegaran Komprehensif Halal dan keselamatan Makanan. Latarbelakang Kakitangan syarikat memainkan perana yang penting dalam memperoses dan menghasilkan kualiti makanan yang terbaik mengikut garis panduan sistem keselamatan makanan & Halal. Pengurusan syarikat bertanggungjawab dalam memberikan latihan yang sewajarnya agar kakitangan syarikat tahu dan mahir mengendalikan produk makanan berdasarkan garis panduan yang telah di tetapkan. Program Comprehensive Awareness & Refresher Training yang di jalankan selama 1 hari ini di tujukan kepada kakitangan syarikat yang di olah agar merangkumi keseluruhan aspek-aspek yang berkaitan dengan Halal & Keselamatan makanan seperti:   Halal Assurance Management System FSSC 22000 HACCP GMP Allergen Penyakit berjangkit Hasil Pembelajaran Meningkatkan tahap pemahaman mengenai kepentingan keselamatan makanan & Halal. Meningkatkan tahap pemahaman berkaitan Critical-Control-Point (CCP) Memaham...